22 Ocak 2014 Çarşamba

PERİŞAN KURABİYE



PERİŞAN KURABİYE


Malzemeler:

250 gr margarin yada tereyağı (yumuşak)
1,5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Bir su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı:

Yumuşak tereyağı ya da margarin toz şeker ile karıştırılır,yumurtalar ilave edilir.Sırası ile sıvıyağı, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur tutulur.Üzüm ve ceviz ile bir süre daha yoğrulduktan sonra Pişirme kağıdı yayılı tepsi üzerine gelişigüzel parçalar koparılarak konur.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.Afiyet olsun: )