4 Ocak 2014 Cumartesi

HELLO KİTTY YAŞ GÜNÜ PASTASI




HELLO KİTTY YAŞ GÜNÜ PASTASI


Malzemeler:

Pandispanya hamuru için:

6 adet yumurta
200 gr toz şeker
220 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı:

 26 cm çapında kelepçeli kek kalıbı yağlanır.Yumurtalar toz şeker ile köpürtülür.Yaklaşık 10 dakika kadar mikser ile çırpmak gereklidir.Vanilya, un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir.Plastik bir spatula ile alttan üste doğru karıştırılır.Yumurtalar söndürülmemeye gayret edilir.Karışım kek kalıbına yerleştirilir.170 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirilir.Fırından kek soğumaya bırakılır.

Krema malzemeleri:

250 gr süt
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya şekeri
40 gr toz şeker
1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt

Yapılışı:

Un, yumurta sarıları bir kap içerisinde çırpılır.Sütten bir miktar katılarak seyreltilir.Kalan süt bir kap içerisinde ateşe konur.Toz şeker ve vanilya şekeri süte eklenir.Yumurta karışımı azar azar süte eklenir.Devamlı karıştırılarak pişirilir.Pişen krema bir cam kaseye konulur.Üstüne streç folyo konularak üst kısmının kabuk tutması engellenir.Soğumaya bırakılır.Bir su bardağı süt ile bir paket krem şanti çırpılır.Yarısı soğuyan kremaya eklenir.

Ganaj için:

150 gr beyaz çikolata
50 gr krema

Yapılışı:

Krema ısıtılır, kıyılmış beyaz çikolata ilave edilir, karıştırılır.Buzdolabında 2-3 saat bekletilir.Çırpılan krem şantinin kalan yarısı beyaz çikolatalı ganaja eklenir.


Diğer malzemeler:

1 paket şeker hamuru (beyaz)
Kırmızı-sarı-siyah gıda boyası
2 adet muz

Yapılışı:

Hello Kitty şablonu çıktı alınır, kesilir.Şablon kekin üzerine kürdanla sabitlenir.Sivri uçlu bir bıçak ile şablonun kenarlarından kek kesilir, şekil elde edilir.Pandispanya 3 eşit parçaya kesilir.İlk parça servis tabağına oturtulur.İnce dilimlenmiş muz dilimleri kekin üzerine yerleştirilir ve üzerine kremanın yarısı yayılır.Diğer tabana da aynı işlem yapılır.3 üncü dilim pandispanya yerleştirildikten sonra ganaj ile tüm pasta kaplanır.Şeker hamuru nişasta ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında pastayı kaplayacak şekilde açılır.Pastanın üzerine açılan şeker hamuru konulur.Hafifçe hava kalmayacak şekilde elle yüzeyi düzgünleştirilir.Alt kısımlardan fazla olan şeker hamurları kesilir.Kurdelesi için kırmızı şeker hamuru hazırlanır.Burnu için sarı, göz ve bıyıkları için siyah şeker hamurları hazırlanır.Şekiller tamamlandıktan sonra su ile ıslatılarak pastaya sabitlenir.Pasta 3-4 saat bekletilir, bekletildikten sonra servis edilir.Afiyet olsun:)