28 Ocak 2014 Salı

KARAMELA PUDİNG



KARAMELA PUDİNG


Malzemeler:

1 litre süt
1,5 su bardağı kahverengi şeker
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
60 gr mısır nişastası
2 paket vanilya şekeri
50 gr tereyağı (yumuşak)
1 fiske tuz

Süslemek için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Parça çikolata

Malzemeler:

 Süt bir tencere içerisinde ateşe konulur.Çok fazla ısınmadan ateşten alınır.Büyük bir kase içerisinde kahverengi şeker, nişasta, yumurtalar ve 1 fiske tuz çırpma teli ile çırpılır.Azar azar ısınmış olan sütten ilave edilir.Devamlı surette karıştırılarak sütün tamamı eklenir.İyice karıştırılan puding tencereye geri boşaltılır.Ateşe konulur, göz göz olana kadar pişirilir.Puding sıcak iken tel süzgeçten geçirilir (Arzuya göre bu işlem yapılmayabilir.Bu işlemin amacı pudingin içinde şayet pişmiş yumurta parçası kalırsa ayırmaktır.İlk etaptaki çırpılma işlemi çok iyi yapılırsa bu işleme ihtiyaç kalmaz.).Puding içerisine vanilya şekerleri ve tereyağı ilave edilir, iyice karıştırıldıktan sonra servis kaplarına paylaştırılır.Tamamen soğuyan pudinglerin üzerine hazırlanan krem şanti ve çikolata parçaları ile arzuya göre süslenip servis edilir.Afiyet olsun: )