7 Ocak 2014 Salı

LEBENİYE ÇORBASI



LEBENİYE ÇORBASI


Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
200 gr kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber

Köfteleri kızartmak için:

Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Üstü için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Pirinç bir tencereye konulur, 2 su bardağı su ile haşlanır.Haşlanan pirincin içine nohut ve 3 su bardağı sıcak su ilave edilir, bir miktar daha pişirilir.Bir kap içerisinde yoğurt, yumurta sarısı, un el blenderi karıştırılır.Kıvam çok koyu olursa yarım su bardağı su ile seyreltilir.Bu karışım süzülerek çorbaya eklenir.Devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar çorba pişirilir.Çorbanın kapağı yarım kapatılır yoğurdun kesilmesini önlemek için.Kıyma, soğan rendesi, karabiber ve tuz bir kapta yoğurulur, fındık büyüklüğünde köfteler yapılır.Ayçiçek yağında köfteler nar gibi kızartılır ve çorbaya ilave edilir.Tuz ile tatlandırılan çorbanın üzerine tereyağı ve nane ile yapılan sos dökülür.Afiyet olsun: )