27 Ocak 2014 Pazartesi

ÇİKOLATALI VİŞNELİ KEK



ÇİKOLATALI VİŞNELİ KEK


Malzemeler:

1 kavanoz vişne konservesi
200 gr krema
200 gr bitter çikolata +40 gr süslemek için bitter çikolata
250 gr margarin ya da tereyağı (yumuşak)
150 gr toz şeker
5 adet yumurta
250 gr un
100 gr buğday nişastası
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
Yarım çay bardağı vişne suyu

Yapılışı:

Çırpma kabına yumuşak yağ, toz şeker ve vanilya konulur.Krem bir hal alana kadar çırpılır, ayrı bir kapta un nişasta, kabartma tozu karıştırılır.Kaşık kaşık yağ karışımına un ilave edilir.Arada bir adet yumurta da eklenir.Bütün malzemeler bitene kadar bu işlem devam eder.Çikolata küçük parçalara kıyılır, mikrodalgada ya da benmari usulü eritilir.İçerisine krema eklenir, karıştırılır.Bu karışım kek hamuruna ilave edilir, karıştırılır.Önceden süzülmüş vişne konservesinin taneleri alınır, vişne suyundan yarım çay bardağı kadar kek karışımına eklenir ve karıştırılır.Hamurun 1/3'ü yağlanmış kek kalıbının içine dökülür.Vişnelerin yarısı kekin üzerine dağıtılır.Tekrar kekin kalanı dökülür.Aynı şekilde kalan vişneler de bu kata yayılır ve son kalan kek hamuru dökülür.160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.Kalıptan çıkarılan kekin üzerine eritilmiş çikolata çatal yardımı ile süslenir.Afiyet olsun: )