20 Nisan 2018 Cuma

KIYMALI KOL BÖREĞİ






KIYMALI KOL BÖREĞİ


Malzemeler:

1 kilo un
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı su
Tuz

Kıymalı harç için:

600 ğr kıyma
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

Ara katlara sürmek için:

200 gr teretağı
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
Su bardağı ölçüsü 240 ml

Yapılışı:

Öncelikle iç harç hazırlanır.Çok ince doğranmış kuru soğanlar bir miktar yağda kavrulur kıyma eklenir kıyma kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar konulur.Su ve sıvıyağ yoğurma kabına alınır tuz eklenir yavaş yavaş un konularak orta sertlikte hamur yoğurulur.Hamur yarım saat dinlendirilir ve dinlenen hamur 6 eşit parçaya bölünür.Bu arada tereyağ eritilir soğuyunca sıvı yağ ile karıştırılır.Hamur önce merdane ile büyütülür sonra oklava ile orta kalınlıkta açılır yağ karışımıyla yağlanır.Alt kısım ortaya üst kısımda onun üstüne gelecek şekilde ve yan kısımlar ortaya doğru katlanır.Her katlamada yağlanan hamurlar bitene kadar bu şekilde hazırlanır.İlk açılan hamur alınır merdane ve el yardımı ile dikdörtgen açılır iç harçtan konulur rulo yapılır tepsiye konulur.Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra kalan yağ ile üstleri yağlanır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.Afiyet olsun:)