10 Haziran 2018 Pazar

KANDİL SİMİDİ





KANDİL SİMİDİ

Malzemeler:

250 gr margarin yada tereyağı ben margarin kullandım yağ oranı fazla olan bir marka
2 adet yumurta biri hamur içine diğeri üstü için
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un bardak ölçüsü 250 ml
Tuz
Susam,çörekotu

Yapılışı:

Margarin ve diğer bütün malzemeler karıştırılır.Un azar azar ilave edilir.Un son bardakta dikkatli katılır verilen ölçüden bir iki yemek kaşığı eksik kullanmak gerekebilir.Kurabiye yumuşaklığında bir hamur hazırlanır ve 15 dakika dinlendirilir.Bir yumurtanın sarısı beyazından ayrılır susam kavrulup soğutulur.Hamur 16 eşit parçaya bölünür klasik simit formunda şekil verilir.İlk 8 simit önce yumurta akına tamamıyla batırılır ve tamamen susamla kaplanır.Diğer 8 simite biraz pekmez katılmış yumurta sarısı sürülür.Bir çatalın tersi ile çizikler yapılır ve çörek otu simitin üstüne konulur.180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)