12 Haziran 2018 Salı

BEYTİ KEBAP



BEYTİ KEBAP

Malzemeler:

400 gr orta yağlı döş kıyma
1 edet orta boy kuru sağan rendesi
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
Tuz
2 adet yufka ekmeği
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Öncelikle kıyma diğer köfte malzemeleri bir kapta özleşene kadar yoğurulur en az 3 saat buzdolabımda bekletilir.Köfteler uzun şekilde yuvarlanır hafif yassıltılır ve elektirikli ızgarada pişirilir.Tereyağı eritilir,yufka ekmeği tezgah üzerine serilir tereyağı ile yağlanır.Yufka ekmeğinin uç kısmı ortaya doğru katlanır köfteler yan yana dizilir kenar kısımlarıda içeri doğru katlanır ve yukarı doğru rulo yapılır.Üst uç kısımdan biraz kesilirse iyi olur yoksa kalın dilimler olabilir tercihe kalmış.Rulo yaptığımız yufkayı 3 santim kalınlığında dilimler olarak kesilir tepsiye dizilir.Üst kısımlarına tereyağı sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika ısıtılır.Kalan tereyağına domates salçası konulur sotelenir biraz su ile seyreltilir.Fırından çıkartılan beyti kebaplar salçalı sos ile süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)