5 Ağustos 2018 Pazar

ÇİLEKLİ YAZ DİLİMİ




ÇİLEKLİ YAZ DİLİMİ

Malzemeler:

Mereng için gerekli malzemeler:

3 yumurta akı
80 gr toz şeker

Pandispanya hamuru için gerekli malzemeler:

3 yumurta sarısı
1 tam yumurta
15 gr nişasta
30 gr toz şeker
Bir miktar pudra şekeri

Kreması için gerekli malzemeler:

200 ml krema
1 poşet krem şanti 75 gr
100-150 gr çilek
Çilek marmelatı

Yapılışı:

Yumurta akları çırpılır kar gibi olunca şeker azar azar eklenir.Katı bir kıvam oluşuncaca krema torbasına doldurulur.Yumurta sarıları ve tam yumurta şeker ilavesi ile çırpılmaya başlanır açık sarı rengi alınca nişasta eklenir kısa süre çırpılır ve krema torbasına doldurulur.Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir mereng koyduğumuz krema torbasının ucu kalınca kesilir ve tepsinin uzun kısmından şeritler halinde sıkılır.Her şeridin arası 1,5 cm olmalıdır.Diğer hazırladığımız karışım iki mereng şeridin arasına sıkılır.Tepsi tamamen dolunca üstlerine az miktarda pudra şekeri serpilir 180 derecede ısıtılmış turbo ayarlı fırında 12-14 dakika arası pişirilir.Fırından çıkan pandispanya soğumaya bırakılır.Krema ve krem şanti çırpılır.Yıkanmış çilekler küp şeklinde doğranır.Pandispanya pişirme kağıdından ayrılır üç yemek kaşığı çilek marmelatı sürülür krema yayılır ve çilekler serpilir.Pişirme kağıdı yardımı ile rulo yapılır buz dolabında soğutulur.Servis edilirken pudra şekeri ile süslenir ve dilimlenir.Afiyet olsun:)