17 Ağustos 2018 Cuma

GOFRETLİ KURABİYE







GOFRETLİ KURABİYE

Malzemeler:

250 gr margarin(oda ısısında bekletilmiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı nişasta
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
250 gr fındıklı küp gofret
120 gr sütlü çikolata
Su bardağı ölçüsü 250 ml
Çay bardağı ölçüsü 75 ml

Yapılışı:

Margarin,yumurta,sıvıyağ,vanilya bir kap içinde karıştırılır.Nişasta ve un eklenerek kurabiye hamuru kıvamında hamur oluşturulur.Hamurdan parçalar kopartılır avuç içinde inceltilir ve bir adet gofret konularak kapatılır yuvarlanarak tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Kurabiyeler soğumaya bırakılır.Kalan küp gofretler rondoda çekilerek inceltilir.Çikolata benmari usulü eritilir.Kurabiye alt kısmından tutulur önce çikolataya sonra gofrete bandırılır.Bütün kurabiyeler bu şekilde hazırlanır ve çikolatanın donması için bekletilir.Afiyet olsun:)