25 Ağustos 2018 Cumartesi

DANA PİRZOLA





DANA PİRZOLA

Malzemeler:

2 dilim dana pirzola
Tuz
Sıvıyağ
Tereyağı

Mantarlı sos için gerekli malzemeler:

350 gr kestane mantarı
200 ml krema
1 büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tepeleme tatlı kaşığı biberiye (kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Tereyağı

Yapılışı:

Dana pirzolalar tuzlanır çok az sıvıyağ ile yağlanır bir süre oda ısında bekletilir.Döküm tava kızdırılır ve etler tavaya konulur her bir tarafları dört dakika kızartılır.Etler tavada iken her birinin üstüne bir yemek kaşığı tereyağı konularak çevire çevire bir süre daha kızartılır.Bu arada ben tekrar tereyağı ekledim.Arzuya göre etler bu şekilde tüketilir ama eti ben tam pişmiş sevdiğim için fırın poşetine koyup 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika daha pişirdim.Etleri kızarttığımız tavaya iki yemek kaşığı tereyağı daha eklenir ve kıyılmış soğanlar konularak sotelemeye başlanır.Salça konulur kavrulur ve mantarlar ilave edilir.Biberiye,karabiber eklenir mantarlar pişene kadar arada karıştırılır.Son olarak tuz ve krema eklenir.Bir süre daha pişirilerek ateşten alınır.Pirzola servis tabağına konulur mantar sos eklenerek servis edilir.Afiyet olsun:)