30 Mart 2019 Cumartesi

HAVUÇ SALATASI



HAVUÇ SALATASI

Malzemeler:

4 adet iri boy havuç 600-650 gr
200 gr taze kaşar
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
3 diş sarımsak
1 demet dere otu
Tuz

Yapılışı:

Havuçlar soyulur haşlanır.Soğuyan havuçlar rendelenir.Kaşar peyniride rendelenerek havuçlara eklenir.Cevizler dişe gelecek irilikte dövülür,yoğurt,mayonez karıştırılır sarımsak rendesi ve tuz eklenir.Dere otunun yarısı kıyılır ve bütün malzemeler havuca konularak karıştırılır.Hazırladığımız havuç salatası servis tabağına konularak havuç şekli verilir.Bu malzemeden iki büyük servis tabağı havuç oluyor.Dere otundan havuç sapları yapılır servis edilir.Afiyet olsun.:)