2 Ekim 2019 Çarşamba

ETLİ EKMEK KONYA USULÜ




ETLİ EKMEK KONYA USULÜ

Malzemeler:

600 gr un
1 paket kuru maya (11 gr)
2 su bardağından biraz fazla su (bardak ölçüsü 200 ml)
400 gr yağlı kıyma
2 orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4-5 adet çarliston biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:

Un yoğurma kabına konulur ortası açılır kuru maya eklenir.Unun kenar kısımlarına tuz konulur.Ilık su ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Üstü kapatılarak hamur 40-45 dakika mayalandırılır.Kuru soğanlar çok ince kıyılır.Aynı şekilde domates ve biberlerde zırh bıçaktan geçirir gibi kıyılır.Kıyma,tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır.Hamur 6 eşit parçaya bölünür ve bu arada fırın 250 derecede ısıtılır.Merdane ile hamur ince bir şekilde açılır.Tepsinin uzun kenarına hamur konulur ve iç harç üzerine yayılır.Bir tepsiye iki adet etli ekmek konulur ve kızgın fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.Kıyılmış maydanoz serpilir ve arzuya göre limon dilimleriyle servis edilir.Afiyet olsun:)