5 Şubat 2020 Çarşamba

VİŞNELİ PASTA (NAKED CAKE)





VİŞNELİ PASTA  (NAKED CAKE)

Malzemeler:

4 adet yumurta
130 gr toz şeker
1 vanilya
90 gr un
30 gr nişasta
30 gr kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 konserve vişne
Yada 500 gr donmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
40 gr nişasta (vişne suyuna eklemek için)t
2 poşet krem şanti

Yapılışı:

Öncelikle buzlukta dondurduğum vişneyi toz şeker ve su ekleyerek onbeş dakika kaynatarak komposto yaptım soğumaya bıraktım.Pandispanya yapımı için yumurtalar sarılarından ayrılır.Yumurta aklarına toz şeker ve vanilya ekleyerek 4-5 dakika çırpılır.Yumurta sarıları teker teker eklenerek bir süre daha çırpılır.Un,nişasta,kakao ve kabartma tozu elenerek karışıma konulur yumurtayı söndürmeden spatula ile karıştırılır.24cm çapındaki kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı konulur kenarları yağlanır ve unlanır.Kek karışımı kalıba konulur 180 derecede ısıtılmış fırında 22-24 dakika arası pişirilir.Vişne konservesi süzülür bir çay bardağı kadar kekleri ıslamak için ayrılır.Kalan vişne suyuna nişasta konulur pişirilir koyulaşınca ocaktan alınır tane vişneler eklenir.Kek soğuyunca ikiye kesilir.Pasta kelepçesi servis tabağına konulur içine kek dilimi yerleştirilir ve vişne suyu ile ıslatılır.Pişirilen vişneli karışım konulur üstü düzleştirilir soğumaya bırakılır.Krema ve krem şanti çırpılır.Krema torbasının ucuna yuvarlak duy konulur krema doldurulur.Top top vişneli katın üstüne sıkılır.İkinci kek dilimi yerleştirilir ve yine vişne suyu ile ıslatılır.Kalan krema aynı şekilde kekin üstüne sıkılır ve bir gece buz dolabında soğutulur.Soğuyan pastanın kenarındaki kelepçe çıkartılır ve kakao ile süslenir.Pastamız servise hazırdır.Afiyet olsun:)