25 Nisan 2020 Cumartesi

ÇİKOLATALI BERLİNER





ÇİKOLATALI BERLİNER


Malzemeler:

400 gr un
20 gr toz şeker
40 gr tereyağı(oda ısında bekletilmiş)
1 küp yaş maya 42 gr
1 adet yumurta
1 yumurta sarısı
200 ml süt
Bir fiske tuz

Kreması için gerekli malzemeler:

100 ml süt
200 ml krema
20 gr toz şeker
20 gr kakao
50 gr bitter çikolata
25 gr nişasta
40 gr tereyağı(oda ısında bekletilmiş
100 gr bitter çikolata

Yapılışı:

Unun ortası açılır,toz şeker,bir miktar süt ve yaş maya ufalanarak mayanın aktif olması için bekletilir.Kalan süt,yumurtalar,tuz eklenerek hamur yoğurulur.Tereyağı parça parça konularak pürüzsüz bir hamur oluşturulur.Üstü kapalı 40-45 dakika mayalandırılır.Krema için sütün içine nişasta,toz şeker ve kakao konularak karıştırılır krema eklenerek kaynatılır.Kıyılmış çikolata ve tereyağı ilave edilir üstü streçle hava almayacak şekilde kapatılır soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur 10-12 parçaya bölünür.Arzuya göre berlinerlerin büyüklüğü ayarlanır.Kare şeklinde pişirme kağıtları kesilir ve yuvarlanan hamurlar pişirme kağıdının üstüne konularak üstten bastırılarak inceltilir.Hamurlar 30 dakika tekrar mayalanması için bekletilir.Ufak boy bir tencereye ayçiçek yağı konularak kısık ateşte ısıtılır.Hamurlar pişirme kağıdı ile sıvı yağa konulur ve hemen pişirme kağıdı maşa ile alınır.Arkalı önlü kızartılır.Krema mikser ile çırpılır ve krema torbasına konulur.Krema torbasının ucuna sivri uçlu bir duy takılır ve berlinerlerin kenarından batırılıp ortaya doğru sıkılır.Bitter çikolata benmari usulü eritilir berlinerler batırılır ve 3-4 saat dondurulur.Ben gün ışığından faydalanmak için hemen foto çektim çikolata donmamıştı.Afiyet olsun:)