6 Nisan 2020 Pazartesi

ŞEFTALİLİ TURTA







ŞEFTALİLİ TURTA

Malzemeler:

Hamur için gerekli malzemeler:

500 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 adet yumurta
120 gr ay çiçek yağı
150 gr toz şeker

Kreması için gerekli malzemeler:

500 ml süt
75 gr toz şeker
25 gr nişasta
2 adet yumurta
1 poşet vanilya
1 kutu şeftali konservesi
8 adet minik kurabiye
Üstüne serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:

Öncelikle kreması hazırlanır.Yumurtalar,toz şeker çırpılır çok az süt eklenerek homojen bir kıvam alınca toz şeker katılmış süte eklenir.Devamlı karıştırılarak krema hazırlanır.Kremanın üstü streç film ile kapatılır üstü kabuk tutmasın.Hamur için yumurtalar,toz şeker ve sıvı yağ karıştırılır.Azar azar un ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğurulur.26 cm çapındaki kek kalıbı yada tepsi yağlanır.Ben iki şerit şeklinde pişirme kağıdını artı gibi koydum ki tart kolay kaldırılsın.Hamurun yarısından biraz fazla altı için alınır ve merdane ile kalıbın kenarlarında üç santim yukarı çıkacak şekilde açılır.Hamur kalıba konulur.Krema yayılır ve süzülmüş şeftalilerin çekirdek boşluklarına minik kurabiye konularak kremanın üstüne dizilir.Ayırdığımız diğer hamur kalıbın çapında açılır ve şeftalilerin üstüne konulur.Fırın 180 derecede ısıtılır ve tartımız 45 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan tart tamamen soğuyana kadar bekletilir.Servis etmeden önce pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun:)