25 Nisan 2020 Cumartesi

YAĞ ÇEKMEYEN PEYNİRLİ DOMATESLİ BİBERLİ PİŞİ





YAĞ ÇEKMEYEN PEYNİRLİ DOMATESLİ BİBERLİ PİŞİ


Malzemeler:

600-650 gr un
2 su bardağı süt (ölçü 200 ml)
1 adet yumurta
1 dolu çay kaşığı karbonat
Tuz
1 küçük kalıp beyaz peynir
2 orta boy domates
3-4 adet çarliston biber

Yapılışı:

Yumurta çırpılır süt ve tuz eklenir.Un,karbonat eklenerek hamur yoğurulur.Un azar azar eklenir yumurtanın büyüklüğüne göre un ölçüsü değişebilir kontrollü eklenmelidir.Hamur dinlenirken peynir ufalanır domatesler ve biberler minik doğranarak peynire eklenir.Hamur 13 parçaya bölünür ve beze yapılır.Her bir hamur pasta tabağı büyüklüğünde açılarak ortasına peynirli harçtan konulur.Hamurun kenarları hafif ıslatılarak yarım ay şeklinde kapatılır.Bir çatal yardımıyla yine kenarları bastırılır bu sayede peynirin kızartılırken akmaması sağlanır.Pişiler orta ateşte ısıtılmış ayçiçek yağında kızartılır.Afiyet olsun:)