1 Nisan 2020 Çarşamba

YEŞİLLİKLİ KAHVALTI EKMEĞİ






YEŞİLLİKLİ KAHVALTI EKMEĞİ


Malzemeler:

200 ml ılık süt
100 ml ılık su
100 ml sıvı yağ
2 adet yumurta birinin sarısı üstüne sürmek için ayrılacak
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 küp yaş maya
Tuz
600 gr un

İç harcı için gerekli malzemeler:

200 gr sürülebilir beyaz krem peynir
100 gr tereyağı
Taze nane,maydanoz,dereotu

Yapılışı:

Süt,ılık su,toz şeker ve yaş maya karıştırılır,mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Sıvı yağ,tuz yumurta ve yumurta akı konularak tekrar karıştırılır un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.Üstü kapalı olarak bir saat mayalandırılır.Bol dereotu,maydanoz ve taze nane çok ince şekilde kıyılır içine beyaz krem peynir ve erimiş soğumuş tereyağı eklenir.Mayalanan hamur 23 eşit parçaya bölünür yuvarlanır ve 15 dakika üstü örtülü bir şekilde bekletilir.Hamurlar on santim büyüklüğünde açılır bir yemek kaşığı iç harç konularak hamura yayılır.Hamurun ortasından yani yarısından kesilir ve rulo yaparak kıvrılır.26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye hamurlar dizilir.Ayırdığımız yumurta sarısı hamurlara sürülür susam,haşhaş veya çörek otu serpilir 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)