5 Nisan 2020 Pazar

ISPANAKLI GÖZLEME




ISPANAKLI GÖZLEME

Malzemeler:

5 su bardağı un (bardak ölçüsü 225 ml)
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
Tuz

İç harcı için gerekli malzemeler:

400 gr ıspanak
4 adet orta boy kuru soğan
200 gr beyaz peynir
Kara biber,pul biber
Tuz
Ayçiçek yağı

Yapılışı:

Ispanaklar çok ince kıyılır.Kuru soğanlar kıyılır ve 5-6 yemek kaşığı ay çiçek yağında karamel rengini alana kadar kavrulur.Ispanaklar eklenir suyunu çekene kadar kavrulur.Tuz,karabiber ve pul biber eklenir.İç harç soğuyunca beyaz peynir ufalanır.Una tuz konulur karıştırılır süt ve su konularak orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Su miktarı unun cinsine göre değişebilir kontrollü eklenmelidir.Hamur üstü kapalı olarak yarım saat dinlendirilir.hamur 13 eşit parçaya bölünür,hamurlar yuvarlanarak beze şekline getirilir.Oklava ile orta incelikte açılır.İç harçtan konularak yayılır ve yarım ay şeklinde kapatılır.Teflon tavada arkalı önlü pişirilir.Pişen gözlemeler ay çiçek yağı ile yağlanır.Afiyet olsun:)