12 Ağustos 2020 Çarşamba

BİTTER ÇİKOLATALI PUDİNG




BİTTER ÇİKOLATALI PUDİNG


Malzemeler:


200 gr bitter çikolata
500 ml süt
40 gr mısır nişastası
50 gr toz şeker

Karamel süslemesi için:

6 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Süt,nişasta,toz şeker ve iri kıyılmış bitter çikolata bir tencereye konulur devamlı karıştırılarak pişirilir.Servis edilecek kaplar soğuk su ile ıslatılır fazla suyu süzülür.Puding kaplara paylaştırılarak soğumaya bırakılır.Toz şeker bir kaba konulur devamlı karıştırılarak kısık ateşte karamel rengini alana kadar pişirilir.Sos kepçesi (küçük boy olmalı)ay çiçek yağı ile yağlanır.Tatlı kaşığı ile kafes görüntüsü olacak şekilde karamel yapılmış şeker gezdirilir.Hafif soğuyunca kolaylıkla çıkartılır.Aynı işlen devam edilir yada pişirme kağıdına kare kafes görüntülü şekiller,spiral görüntülü şekiller yapılır.Karamel şeker donunca çok kısa süre ocağa konularak tekrar sıvı kıvama getirilir.Tamamen soğumuş olan puding ters olarak servis edilecek kaba konulur ve hazırlanan şeker süslemeler yerleştirilir,servis edilir.Afiyet olsun:)