26 Ağustos 2020 Çarşamba

SOĞUK KABAK DOLMASI

     



SOĞUK KABAK DOLMASI


Malzemeler:


4 orta boy kabak

1/2 su bardağı köftelik bulgur

3-4 dal taze soğan

Yarım demet dereotu

100 gr labne peyniri

1 dolu yemek kaşığı yoğurt

1 diş sarımsak rendesi

Tuz

Kabakları kızartmak için ay çiçek yağı


Yapılışı:

Kabaklar ortadan ikiye kesilir ve içleri oyulur.Ay çiçek yağında kızartılır.İnce bulgurun içine yarım su bardağı sıcak su konularak üstü kapatılır,şişmeye bırakılır.Taze soğan ve dereotu kıyılır.Şişmiş bulgurun içerisine kıyılmış yeşillikler,labne peyniri,yoğurt,sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır.Kızartılan kabakların içi ve dışı hafif tuzlanır,karışım içlerine doldurulur.Soğuk servis edilir.Afiyet olsun:)