7 Şubat 2022 Pazartesi

AY ÇEKİRDEKLİ SUSAMLI GEVREK (ANTALYA GEVREĞİ)


 AY ÇEKİRDEKLİ SUSAMLI GEVREK (ANTALYA GEVREĞİ)


Malzemeler:

500 gr un

200 gr margarin %82 yağ içeren

125 ml su

2 yemek kaşığı silme toz şeker

10 gr yaş maya

Tuz

100 gr ay çekirdeği

1 su bardağına yakın simitlik susam

1 yumurta akı

Yapılışı:

Unun ortası açılır ortaya maya ufalanır toz şeker konulur.Unun kenarlarına tuz eklenir,margarin ve su ile pürüzsüz bir hamur yoğurulur.Hamur 4 eşit parçaya bölünerek on beş dakika dinlendirilir.Bir beze alınır merdane ile dikdörtgen şekilde açılır.Hamurun kenarları kesilerek düzgün bir dikdörtgen elde edilir.Hamura yumurta akı sürülr ve 4 cm kalınlığında şeritler kesilir.Ay çekirdeği bol bir şekilde serpilir hafif batırılarak hamura yapışması sağlanır.Hamur şeritlerden bir tane alınır burularak spiral bir şekil verilir.Yumurta akı sürülerek susama batırılır.Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanır ve tepsiye dizilir.170 dercede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)