3 Şubat 2022 Perşembe

UŞAK MUTFAĞINDAN EBEM KÖFTESİ



UŞAK MUTFAĞINDAN EBEM KÖFTESİ


Malzemeler:

400 gr dana kıyma

1,5 su bardağı un bardak ölçüm 200 ml

1 büyük boy kuru soğan

1 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı pul biber

1/2 çay kaşığı karabiber

Bir tutam kıyılmış maydanoz


Yapılışı:

Kuru soğan rendelenir ve suyu süzülür.Kıyma,yumurta,tuz,karbonat ve baharatlar eklenerek yoğurulur.Un ölçülü olarak eklenerek yoğurmaya devam edilir.Son olarak ince kıyılmış maydanoz konularak köfte hamuru hazır olur.Tezgah bol unlanır ve portakal büyüklüğünde parçalar kopartılır,yuvarlanır tezgaha dizilir.Ocağın bir gözüne teflon tava boş olarak konulur ve diğer gözüne de sıvı yağ dolu tava konularak ısıtılır.Bir köfte alınarak parmak ucuyla yada oklava ile un yardımı ile açılır.Bu ölçüden yedi adet köfte hazırladım.Gözleme inceliğinde açılan köfte önce yağsız tavada arkalı önlü pişirilir sonra sıvı yağda kızartılır.Bütün köfteler hazırlandıktan sonra kıvırcık,taze soğan ve sivri biberle tercihen servis edilir.Bence bu köfteyi en güzel ekmek arası tüketmek.Afiyet olsun:)