27 Şubat 2022 Pazar

CREAM PUFF TARİFİ





CREAM PUFF TARİFİ (CRAQUELIN CHOXS PASTRY)

Malzemeler:

Çıtır hamuru için gerekli malzemeler:

100 gr un
100 gr tereyağı
125 gr toz şeker
25 gr kakao

Pataşu hamuru için gerekli malzemeler:

150 gr un
250 gr su
100 gr tereyağı
5 adet yumurta
1/2 yemek kaşığı toz şeker
Bir fiske tuz

Krema için gerekli malzemeler:

500 ml süt
4 yumurta sarısı
120 gr toz şeker
60 gr nişasta
1 poşet vanilya
50 gr tereyağı
200 ml krema
1 poşet krem şanti tozu

Yapılışı:

Öncelikle en üst katındaki çıtır hamur hazırlanır.Soğuk tereyağının içine un,toz şeker,kakao eklenerek yoğurulur.Hamur,iki pişirme kağıdı arasında merdane ile 0,5 mm kalınlığında açılır derin dondurucuya konulur.Profiterol hamuru olarak bilinen pataşu hamuru için su,bir fiske tuz,toz şeker ve tereyağı ocağa alınır ve kaynayınca un eklenir.Devamlı karıştırılarak hamur 3-4 dakika pişirilir,ayrı bir kaba alınarak ılınması beklenir.Yumurtalar çatal ile çırpılır,ılık hamura azar azar eklenerek pürüzsüz hamur hazırlanır.Krema sıkma poşetine yuvarlak büyük boy duy konulur hamur içine doldurulur.Pişirme kağıdına 18 adet olmak üzere toplar sıkılır.Hamurlar aralıklı olarak sıkılmalı,ben aralıklı olarak sıktığım halde yinede yapışmalar olmuş:)Buzluktan çıkartılan çıtır hamur 5-6 cm çapında kurabiye kalıbı ile kesilerek pataşu hamurlarının üstüne düz bir şekilde yerleştirilir.170 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.Krema için süt ocağa konulur,yumurtalar,toz şeker,nişasta ayrı bir kapta çırpılır.Ilık sütten azar azar yumurtalara eklenir tekrar tencereye alınarak pişirilir.Pişen kremaya tereyağı ve vanilya eklenerek üstü stereçle sıkıca kapatılır,soğumaya bırakılır.Krema ve krem şanti tozu çırpılır,soğuyan kremadan aralıklarla kaşık kaşık eklenerek mikserle çırpılır.Soğuyan hamurların tabanlarına bir pipet ile delik açılır.Krema yine krema torbasına konularak hamurların içine doldurulur.Bütün hamurlar bu şekilde doldurulur,buz dolabında bir süre soğutulur ve servis edilir.Afiyet olsun:)