3 Şubat 2022 Perşembe

HAŞHAŞLI ÇÖREK

 




 HAŞHAŞLI ÇÖREK

Malzemeler.

800 gr un

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta sarıları üstüne sürülecek

3 yemek kaşığı toz şeker

20 gr yaş maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

250 gr haşhaş ezmesi

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı toz şeker (tercihen ben kullanmadım)


Yapılışı:

Ilık su ve sütün içine toz şeker konulur,yaş maya ufalanarak eklenir karıştırılır.Unun içine mayalı karışım,sıvı yağ yumurta akları ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur bir saat mayalandırılır.Mayalanma süresi oda ısına göre değişebilir.Haşhaş ezmesinin içine sıvı yağ eklenerek karıştırılır.Hamur sıvı yağ ile yağlanmış tezgah üzerine alınarak 6 eşit parçaya bölünür.Her beze yağlanmış parmak ucuyla açabildiğimiz kadar açılır ve 3-4 yemek kaşığı haşhaş ezmesiyle yağlanır.Altı beze üst üste konularak tekrar yufka çekerek büyütülür.Bir bıçak ile 4 cm kalınlığında şeritler kesilir.Şeritler burularak tepsiye dizilir ve tekrar bir saat üstü kapalı olarak mayalandırılır.Fırın 180 derecede fan ayarında ısıtılır ve yumurta sarısı sürülmüş haşhaşlı çörek 20-25 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)