14 Şubat 2022 Pazartesi

FIRIN POŞETİNDE PAMUK EKMEK





       FIRIN POŞETİNDE PAMUK EKMEK


Malzemeler:


350 gr un

200 ml ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya

2 tatlı kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı zeytin yağı

Tuz

1 adet fırın poşeti

Yapılışı:

Unun içine kuru maya,toz şeker,tuz konularak karıştırılır.Zeytin yağı ve su ilave edilerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur üstü kapalı olarak bir saat mayalandırılır.Mayalanan hamur unlu tezgah üzerine konulur parmak uçlarıyla kare gelecek şekilde hafif açılır.Rulo yapılarak yuvarlanır ve bitiş yerleri çimdiklenerek sıkıca kapatılır.Hazırlanan hamur fırın poşetine yerleştirilir,poşetin ağzı içinden çıkan klips ile sıkıca bağlanır,üstü bir mutfak örtüsüyle kapatılarak 20 dakika tekrar mayalandırılır.Fırın 220 derecede ısıtılır bir fırın tepsisine yerleştirilen ekmek hamuru 25-30 dakika arası pişirilir.Fırından çıkartılan ekmek fırın poşetinden çıkartılır soğuyunca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)