11 Nisan 2014 Cuma

BULGUR KÖFTESİ



BULGUR KÖFTESİ


Malzemeler:

1,5 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un
Tuz

Sos için:

1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz

Yapılışı:

Bulgur bir kaba konulur sıcak su ilave edilir.Bulgur şişip hafif soğuyana kadar beklenir.Soğuyan bulgura yumurta ve tuz konulur un ilavesi ile yoğurulmaya başlanır.Yoğurma işlemi devam ederken bir kaseye konulan su ile arada el ıslatılır.Köftelik hamur toparlanıp yumak olunca köfteleri yuvarlama işlemine başlanır.İrice fındık büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlanır kaynar tuzlu suda  15-20 dakika haşlanır.Haşlanmış köfteler süzülerek önceden hazırlanmış sosla birleştirilir kıyılmış maydanozla süslenir servis edilir.
Sosun hazırlanması
Kuru soğan ince küp şeklinde doğranır ve sıvı yağda sotelenir.Domates salçası ve biber salçası eklenir.Pul biber ve tuz ilave edilir.Sos hafif su ile seyreltilir.