17 Nisan 2014 Perşembe

GAZİLER HELVASI (EDİRNE YÖRESEL TATLISI)



GAZİLER HELVASI (EDİRNE YÖRESEL TATLISI)


Malzemeler:

2 su bardağı un
200 gr tereyağı
200 gr çiğ badem
1 su bardağı bal
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı su

Yapılışı:

Bademler bir kaba konulur kaynar su eklenir. 4-5 dakika sıcak suda bekletilir süzülür.Kabukları soyulan bademlerden 1 çay bardağı kadar süsleme için ayrılır kalanı rondoda dişe gelecek irilikte çekilir.Bal,su ve süt bir tencereye konulur karıştırılır.Ocağa alınan şerbet bal eriyince ateşten alınır.Yayvan bir tencerede tereyağı eritilir un ve badem eklenir kısık ateşte kavrulmaya başlanır.Devamlı surette 30- 35 dakika un ve badem kavrulur.Malzemeler hafif pembeleşince tencere ocaktan alınır.Soğumuş şerbet yavaş yavaş helvaya eklenir.Bu arada devamlı karıştırmak gereklidir.Şerbetin tamamı helvaya yedirilince servise hazırdır.Tabaklara arzu edilen şekilde konulan helva ayırdığımız bademler ile süslenir.Afiyet olsun:)