20 Nisan 2014 Pazar

ÜZÜMLÜ PASKALYA ÇÖREĞİ



ÜZÜMLÜ PASKALYA ÇÖREĞİ


Malzemeler:

500 gr un
4 yemek kaşığı toz şeker
60 gr tereyağı(erimiş)
1 adet yumurta
250 ml ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
100 gr çekirdeksiz üzüm

Üstü için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı file badem

Yapılışı:

Ilık süt,toz şeker ve maya bir yoğurma kabında karıştırılır 15 dakika mayalanması için beklenir.Yumurta,erimiş tereyağı yoğurma kabına eklenir karıştırılır.Un ilave edilerek hamur yoğurulur.Hamura üzüm konulur üstü kapatılır 30-35 dakika mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamur üç parçaya bölünür.Her parça rulo şeklinde uzunlamasına açılır.Hamurlar üç kısmından birleştirilir ve saç örgüsü yapılır.Alt uç kısımdan tekrar birleştirilir 15 dakika tepside mayalanması tekrar beklenir.Yumurta sarısı,süt ile çırpılır hamurun üstüne sürülür.File badem ile süslenir 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun:)