19 Nisan 2014 Cumartesi

KÖFTE KEBABI



KÖFTE KEBABI


Malzemeler:

600 gr köftelik dana kıyma
3/4 galeta unu
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kara biber
Tuz

Sebze malzemesi:

3 adet patlıcan
6-7 adet yeşil biber
Küçük boy konserve bezelye
6-7 yemek kaşığı domates püresi
1 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Köftelik malzemeler bir yoğurma kabına konulur karıştırılır ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.Patlıcanlar alaca soyulur dörde bölünür irice parçalara kesilir.Aynı şekilde biberlerde kesilir ve ayçiçek yağında sebzeler kızartılır.Devam olarak köftelerde kızartılır.Bir yayvan tencereye kızartma yağından bir miktar alınır domates püresi eklenir ve sotelenir.Bezelyeler,kızarmış sebzeler ve köfteler tenceredeki domates sosuna konulur 1 su bardağı sıcak su ilavesi ile 20-25 dakika orta hararetli ateş üstünde pişirilir.Patates püresi yada pilav ile servi edilir.Afiyet olsun:)