15 Nisan 2014 Salı

ISLAK HAMBURGER



ISLAK HAMBURGER


Malzemeler:

500 gr köftelik dana kıyma
1.5 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz şeker
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz

Yapılışı:

Bir kap içerisine köftelik malzemeleri konulur yoğurulur.Hazırlanan köftelik harç 12 eşit parçaya bölünür.Her bir parça yuvarlanır ve inceltilir. (Kızarınca köftelerin küçülme ihtimaline karşı köfteleri ekmeklerin büyüklüğünden biraz daha büyük yapmak gerekiyor)Yağsız teflon tavada hazırlanan köftelerin iki tarafı da kızartılır.Sos için bir tencerede rendelenmiş sarımsak sıvıyağda hafif sotelenir salça eklenir.Toz şeker ve tuz konularak 1.5 su bardağı su ile sos seyreltilir.Hamburger ekmekleri ikiye kesilir kesilen kısımlar hazırlanan sosa batırılır.Soslanan ekmeklerin arasına köfte konulur bir kaba dizilir.Bütün ekmekler hazırlandıktan sonra kalan sos ekmeklerin üstünü dökülür ve üstleri kapatılır daha çok yumuşamaları sağlanır.Afiyet olsun:)