21 Nisan 2014 Pazartesi

SARAY KÖFTESİ



SARAY KÖFTESİ


Malzemeler:

500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
9-10 dal maydanoz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Krep malzemesi için:

3 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı un
Tuz

Sos için:

Yarım su bardağı domates püresi
4 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Bir karıştırma kabında kıyma ,kuru soğan rendesi,kıyılmış maydanoz,yumurta,tuz ve baharatlar konulur karıştırılır.Köfte harcının biraz cıvık olması gerekir katı olursa bir miktar su eklenebilir.Ayrı bir çırpma kabında yumurta çırpılır süt,un,tuz konulur.Teflon bir tavada krepler hazırlanır.Hazırlanan köftelik harçtan bir miktar alınır krebin üstüne ince bir tabaka halinde yayılır ve rulo yapılır.Bütün krepler bu şekilde hazırlanır.Son olarak rulo yapılmış krepler 3 cm kalınlığında kesilir dik olarak fırın tepsisine dizilir.2 yemek kaşığı tereyağı eritilir köftelerin üstlerine dökülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Sos için domates püresi tereyağında pişirilir tuz eklenir servis tabağına alınan saray köftesinin üstüne sos konulur servis edilir.Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir.Afiyet olsun:)