6 Nisan 2014 Pazar

DOMATES SOSLU BONFİLE



DOMATES SOSLU BONFİLE


Malzemeler:

700 gr dana bonfile
1 su bardağı domates püresi yada rendesi
3 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Marine sos için:

Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

Yapılışı:

Bonfile et 2 cm kalınlığında dilimlere kesilir.Ayçiçek yağı,kekik ve tuz konulan bir kap içerisinde etler bir saat kadar marine edilir.Etlerin mühürlenmesi için varsa döküm bir tava yüksek ısıdaki ateşte konulur ve ısıtılır.Yağ eklemeden etler tavaya dizilir. Yaklaşık her bir yanı 3-4 dakika pişirilir.Kızaran etler ayrı bir kaba alınır ve aynı tavaya yağ eklenir domates sos konulur.Bir süre pişen domates püresine sarımsak rendesi,baharatlar, tuz ve defne yaprağı konulur.Etler domates sosun içine dizilir ve tavanın üstüne kapak kapatılarak yaklaşık 30 dakika daha pişirilir.Pilav,salata yada garnitür sebze ile servis edilir.Afiyet olsun:)