12 Nisan 2014 Cumartesi

MAHLUTA ÇORBASI



MAHLUTA ÇORBASI


Malzemeler:

2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:

İnce kıyılmış kuru soğan tereyağı ile sotelenir salça ilave edilir.1,5 litre su eklenir su kaynayınca yıkanmış kırmızı mercimek ve pirinç ilave edilir.Baharatlar ve tuz konularak kısık ateşte mercimekler ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Son olarak el blenderi ile pürüzsüz hal alana kadar çekilir.Kıvam koyu ise sıcak su ilave edilir.Afiyet olsun:)