16 Nisan 2014 Çarşamba

ETLİ YAPRAK SARMASI



ETLİ YAPRAK SARMASI


Malzemeler:

Salamura üzüm yaprağı
350 gr dana kıyması
1/2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Bir karıştırma kabına ince kıyılmış kuru soğan,domates ve biber salçası konulur.Baharatlar ve tuz eklenir kaşık yardımı ile karıştırılır.Karıştırırken bastırarak sanki ovar gibi soğanı öldürerek karıştırmalıdır.Kıyma ve yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir.Son olarak sıvıyağı konulur bütün malzemeler birbirine geçene kadar yoğurulur.Salamura yapraklarının içine bir tatlı kaşığı iç harçtan konulur sarma işlemine başlanır.Bütün sarmalar hazır olunca domates salçası sıcak su ile seyreltilir sarmaların üstüne dökülür.(Tencereye konulan su miktarı en üst kattaki dolmaları geçmeyecek kadar olmalıdır)Tereyağı küçük parçalar halinde tencereye eklenir ve son olarak tencerenin üstüne bir ağırlık konulur tabak gibi dolmaların açılmaması sağlanır.Kısık ateşte yaprak sarmaları pişirilir.Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.Afiyet olsun:)