24 Eylül 2014 Çarşamba

DOMATESLİ EKMEK



DOMATESLİ EKMEK


Malzemeler:

400 gr un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru maya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
300 gr şeker domates
70 gr rende parmesan peynir
Taze kekik
Tuz

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un konulur ortası havuz şeklinde açılır.Kuru maya,toz şeker konulur bir miktar su eklenerek mayanın aktive olması için beklenir.Salça,tuz,iki yemek kaşığı zeytin yağı ve yeteri miktarda su ile kulak memesi kıvamında hamur oluşturulur.Hamurun mayalanması için üstü kapalı olarak bekletilir.Dikdörtgen bir fırın tepsisi yağlanır.Hamur merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yayılır.Hamurun üstü kalan zeytinyağı ile yağlanır domatesler bütün yada yarıdan kesilmiş olarak hamurun üstüne dizilir.Taze kıyılmış kekik konularak 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Fırından çıkarılan ekmeğin üstüne parmesan peyniri dökülerek tekrardan fırına verilir.Beş dakika daha fırında bırakılan ekmeğimiz servise hazırdır.Afiyet olsun :)