10 Eylül 2014 Çarşamba

ANANASLI CHEESECAKE (FIRINDA PİŞİRMEDEN)




ANANASLI CHEESECAKE (FIRINDA PİŞİRMEDEN)


Malzemeler:

Cheesecake tabanı için:


250 gr petibör biskivi
150 gr tereyağı (eritilmiş)
2 yemek kaşığı kakao


Cheesecake iç malzemeleri için:


1 kutu ananas konservesi
200 gr labne peynir
250 gr sütlü çikolata
200 ml krema
1 poşet krem şanti
1 yemek kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı kaynar su


Yapılışı:

1.Pasta tabanı için bisküviler rondoda ufalanır erimiş tereyağı ve kakao ilave edilir karıştırılır.24 cm çapında kelepçeli kek kalıbına pişirme kağıdı serilir karışım eklenir.Elle iyice bastırılarak taban oluşturulur buz dolabına konulur.
2.Ananaslar süzgece alınır,suyu süzülünce küçük parçalara doğranır.200 gr sütlü çikolata kıyılır benmari usulü eritilir soğumaya bırakılır.Kremaya krem şanti katılır mikser ile çırpılır katı bir kıvam alınca labne peyniri eklenir.Bir yemek kaşığı toz jelatin,iki yemek kaşığı sıcak su ile ıslatılır hafif ılınınca kremaya karıştırılır.(toz jelatin soğuyunca çabuk katılaşır çok sıcak yada çok soğuk olmadan karışıma eklenmelidir.)Erimiş çikolatada eklenir ve son olarak ananaslar konularak karıştırılır.
3.Kelepçeli kalıbının kenarları yağlanır ve pişirme kağıdı ile kenar kısımları kaplanır.Kremalı harcımız dökülür ve üst kısmı düzleştirilir.5 saat buzdolabında soğutulur.Buz dolabından çıkarılan pasta kelepçe ve pişirme kağıtlarından ayrılır.Servis tabağına alınır kalan sütlü çikolata rendelenir ya da eritilip pastanın üstü süslenir.Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)