6 Eylül 2014 Cumartesi

RULOKATLI ÇİKOLATALI PASTA (BUTTERCREAM)






RULOKATLI ÇİKOLATALI PASTA (BUTTERCREAM)


Malzemeler:

Pandispanya malzemeleri:

4 adet yumurta
50 gr toz şeker
40 gr un
40 gr mısır nişastası

Tereyağlı krema (buttercream) malzemeleri:

250 gr tereyağı
500 ml süt
50 gr nişasta
100 gr toz şeker
100 gr bitter çikolata
1 paket vanilya şekeri

Alt taban malzemeleri:

160 gr eti burçak
50 gr tereyağı (erimiş soğumuş)

Süslemek için:

Rulo kat
Çikolatalı granül süslemeler


Yapılışı:

1.Bisküviler robottan geçirilerek un haline getirilir.Erimiş tereyağı ile karıştırılır yağlı kağıt serili kelepçeli 23 cm çapındaki kek kalıbına bastırılarak yerleştirilir.Buz dolabına konulur.
2.Krema için süte şeker,nişasta konulur karıştırılarak pişirilir.Koyulaşan kremaya kıyılmış çikolata ve vanilya eklenir soğumaya bırakılır.Krema soğurken üst kısmının kabuk tutmasını engellemek için streç filmle sıkıca kapatılır. Tereyağı mikser yardımıyla çırpılmaya başlanır ve soğuk krema kaşık kaşık ilave edilir.Çikolatalı krema tereyağına tamamen karışınca buttercream hazırlanmış olur.Buzdolabına konulur.
3.Kek için fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.Yumurtalar toz şeker ile köpük köpük olana kadar çırpılır.Un ve nişasta elenerek yumurtalara eklenir.Plastik spatula ile karıştırılır. Karıştırma sırasında yumurtaları söndürmemeye dikkat edilir.Fırın tepsisine yayılan kek 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika arası pişirilir.Fırından çıkartılan kek soğumaya bırakılır.
4.Buzdolabına konulan pasta tabanı kelepçesinden çıkartılır.Kek eninden 6 eşit parçaya kesilir ve üstü krema ile kaplanır.İlk parça rulo yapılarak pasta tabanının ortasına oturtulur.Diğer parçalarda rulo yapılan orta kısıma konulan kekin bittiği yerden sararak devam edilir ve spiral bir görüntü oluşturulur.Bütün kek dilimleri pastaya yapıştırılır kalan krema ile pasta kaplanır.Pasta rulo katlar ile kenarları süslenir.(Pasta tabanı yani bisküvili taban kekleri yuvarladıktan sonra kenarlardan biraz fazla geldi ve bıçakla keserek çıkarttım.)Arzuya göre çikolata rendesi ya da granül çikolata çeşitli drajeler ile de süslenir.Pasta bir süre buz dolabında soğutulur dilimlenir servis edilir.Afiyet olsun :)