20 Eylül 2014 Cumartesi

TEREYAĞLI ALABALIK



TEREYAĞLI ALABALIK


Malzemeler:

2 adet alabalık
1/2 su bardağı un
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Alabalıkların balıkçıda filetosu çıkartılarak alınır.Balıkların kalan kılçıkları bir cımbız yardımı ile temizlenir ve yıkanır.Bir kase içinde sarımsak rendesi,limon suyu,karabiber ve tuz karıştırılır.Balıklar bu sos içinde en az iki saat marine edilir.Teflon bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı konulur eriyince iki tarafı da unlanmış alabalıklar kızartılır.Arada bir miktar gerekirse tereyağı eklenir.Nar gibi kızaran alabalıklar servise hazırdır.Afiyet olsun :)

Balığı aslında sevmem ama ilk kez ablamda yediğim bu tarif çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim.Denemeniz dileğiyle...