18 Eylül 2014 Perşembe

LİMONLU RULO PASTA




LİMONLU RULO PASTA


Malzemeler:

Rulo pandispanya malzemeleri:

4 adet yumurta
80 gr toz şeker
40 gr mısır nişastası
40 gr un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Krema malzemeleri:

2 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı un
100 gr toz şeker
1 yumurta sarısı
200 gr krema
1 poşet krem şanti

Yapılışı:

Yumurtalar toz şeker ile köpük köpük olana kadar çırpılır.(Alt resimde görüldüğü gibi)Limon kabuğu rendesi çırpma esnasında eklenir.Un ve nişasta elenerek yumurtalara konulur ve plastik spatula ile yumurtaları söndürmeden alttan üste doğru katlama usülü karıştırılır.Dikdörtgen tepsiye pişirme kağıdı serilir kek hamuru tepsiye yayılır.200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir.Fırından çıkan kek sıcak iken pişirme kağıdından ayrılır ve kısa kenarından rulo yapılarak bir mutfak bezine sarılır.Limon suyuna un,toz şeker,yumurta sarısı konulur çırpılır.Ateşe alınan limonlu karışım katılaşana kadar pişirilir.Kremaya bir poşet krem şanti konulur ve çırpılır katılaşınca tamamen soğumuş limonlu karışımdan kaşık kaşık kremaya ilave edilir.Rulo haline getirilen kekin arasına hazırlanan krema yayılır ve tekrar rulo haline getirilir.Rulo pastamız buz dolabında bir gece ya da en az 6 saat soğutulur.Servis ederken üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun:)

Ekşi severler için ideal bir pasta.Ekşiden çok hoşlanmıyorsanız bir limon suyunu ve ikinci limon suyu yerine de su kullanabilirsiniz.Ayrıca limon yerine portakal suyu ya da mandalina suyu da kullanabilirsiniz.Tabi ki ölçü 2 limonun suyu kadar olmalıdır.