8 Eylül 2014 Pazartesi

PEREMEÇ TATAR BÖREĞİ



PEREMEÇ TATAR BÖREĞİ


Malzemeler:

1 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Kıymalı harç için:

350 gr dana kıyması
2 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı kara biber
Tuz

Sos malzemeleri:

4 adet domates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarımsak
Tuz
Sarımsaklı yoğurt

Kızartmak için;

1/2 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Ilık süt içine kurumaya ve toz şeker konulur karıştırılır maya aktive olunca un eklenir.Hamur yoğurulur mayalanması için üstü kapalı olarak beklenir.Sos için kabukları soyulmuş domatesler rondodan geçirilir ve sıvı yağ ile sotelenir.Son olarak tuz ve sarımsak eklenir.Kıymalı harç için kuru soğanlar rendelenir baharatlar ile kıymaya eklenir.Kıymalı harç bir miktar sulu olmalıdır kuru soğanın suyu genelde yeterli olur ama kuru soğan fazla sulu değilse çok az miktarda su ilave edilir.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır yuvarlanır.Merdane ile 10 cm çapında açılır orta kısmına kıymalı harçtan yarım yemek kaşığı konulur hafif düzleştirilir.Hamurun kenarlarından çimdikler gibi ortaya doğru büzülür.Bloğumdaki patatesli pişi tarifinde aynen görüldüğü gibi.Tavaya yağ konulur orta ısıda peremeçlerin etli kısımları önce kızartılır.Aynı şekilde diğer tarafları da kızartılır ve servis tabağına alınır.Sarımsaklı yoğurt ve domatesli sos ile servis yapılır.Afiyet olsun:)