21 Eylül 2014 Pazar

YEŞİL KABAK BÖREĞİ



YEŞİL KABAK BÖREĞİ


Malzemeler:

3 adet hazır yufka
4 adet yumurta
1 su bardağı süt 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım demet dereotu
4 adet kabak
Tuz

Yapılışı:

Kabaklar rendelenir suyu sıkılır.Süt,çırpılmış üç yumurta,ince kıyılmış dereotu,toz şeker ve tuz rendelenmiş kabaklara ilave edilir.Bir yumurtanın sarısı üstüne sürülmek üzere ayrılır yumurtanın beyazı ayçiçek yağı ile çırpılır.Bir adet yufka ortadan ikiye kesilir.Yufkanın üstüne yağlı karışımdan sürülür.Ortadan kestiğimiz yufkanın uzun uç kısmına uzunlamasına kabaklı harçta bolca konulur rulo yapılır gül şeklinde  dolanır yuvarlak yağlanmış bir tepsiye oturtulur.Kalan yufkalarda aynı şekilde sarılır ortadaki yufkanın kenarına dolanır.Kalan yağlı sıvı harca yumurta sarısı konulur karıştırılır yufkaların üzerine sürülür(Sıvı harçtan kalmadı ise yumurta sarısına 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.).180 derecede ısıtılmış fırında börek kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun :)