15 Eylül 2014 Pazartesi

SEMİZOTU ÇORBASI



SEMİZOTU ÇORBASI


Malzemeler:

Yarım bağ semizotu
1 küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Köfte malzemeleri:

200 gr kıyma
1 küçük boy kuru soğan (köfteler için )
Yarım su bardağı un
Karabiber
Tuz

Meyane için:

2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Öncelikle köfteler hazırlanır kıymaya ince rendelenmiş suyu süzülmüş kuru soğan eklenir.Tuz ve kara biber konulur yoğrulur.Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır un konulmuş tabak içinde köfteler yuvarlanarak hafif unlanır.Yıkanmış semizotu kıyılır ince doğranmış kuru soğan sıvı yağda sotelenir.Salça eklenir 5-6 su bardağı sıcak su konulur.Semiz otu ve daha sonra köfteler eklenir.Yaklaşık 15 dakika sonra sebze ve köfteler pişmiş olur un ve yoğurttan oluşan meyane ilave edilir.(Meyanenin bulunduğu kaseye öncelikle 1 yemek kaşığı daha sonra 2 yemek kaşığı çorbadan eklenir.Daha sonra kasedeki karışım çorbaya konulur.Bu arada çorba devamlı karıştırılır.)Unun ilavesiyle çorba tam kıvama gelir son olarak tuz eklenir servise edilir.Afiyet olsun :)