11 Ekim 2014 Cumartesi

BOMBAY FASULYE PİLAKİ



BOMBAY FASULYE PİLAKİ


Malzemeler:

500 gr bombay fasulyesi
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy patates
2 adet havuç
3 sivri biber
2 orta boy domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ay çiçek yağı
1 küçük baş sarımsak
1 yemek kaşığı toz şeker
Kıyılmış maydanoz
Tuz

Yapılışı:

Bombay fasulyesi akşamdan suya konulur.Sabah şişen fasulye kaynamaya alınır.Hafif yenir hale gelince ocaktan alınır suyu süzülür.Soğan kıyılır yağ karışımında sotelenir sarımsaklar soğana eklenir rendelenmiş domateslerde eklenir.Patates,havuç ve sivri biber küçük parçalara kesilir tencereye konulur.Bombay fasulyesine yeterince su ve toz şeker eklenerek pişmeye bırakılır.Son olarak tuz eklenerek bir miktar tuzunu çekene kadar pişirilir. Pilaki servis kabına alınır soğuyunca kıyılmış maydanoz ile servis edilir.Afiyet olsun:)