12 Ekim 2014 Pazar

TAZE ZENCEFİLLİ PALAMUT BALIĞI



TAZE ZENCEFİLLİ PALAMUT BALIĞI


Malzemeler:

1 adet büyük boy palamut dilimlenmiş
4 iri diş sarımsak
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı limon suyu
Tuz

Kızartmak için:

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Sarımsak rendesi,zencefil rendesi,limon suyu.zerdeçal,karabiber ve tuzdan oluşan sos temizlenmiş,yıkanmış palamut dilimlerinin üzerine sürülür.En az 2 saat balık dilimleri bu sosta marine edilir.Teflon tavada zeytinyağı ısıtılır balıkların her bir yönü üçer dakika kızartılır.Arzuya göre salata ile servis edilir.Afiyet olsun :)