22 Ekim 2014 Çarşamba

SNİCKERS CUPCAKE




SNİCKERS CUPCAKE


Malzemeler:

Karamel sos malzemeleri:

200 gr toz şeker
70 gr tereyağı
100 gr krema
Bir fiske tuz

Kek malzemeleri:

250 gr un
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
150 gr toz şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
100 gr margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 küçük su bardağı yoğurt (150 ml)

Krema malzemeleri:

150 gr yumuşak tereyağı
200 gr pudra şekeri
3 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Kekin içine koymak için:

1 çay bardağı tuzsuz yer fıstığı

Üzeri için:

2 adet snickers

Yapılışı:

1.Karamel sos için toz şeker bir tencereye konulur orta hararetteki ateşte arada karıştırarak karamel renk alana kadar pişirilir.Küçük parçalara kesilmiş tereyağı eklenir karıştırılır tereyağı tamamen eriyince krema konulur.Krema eklendikten sonra kısa bir süre yani bir iki taşım pişirilip karamel sos ateşten alınır.Tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır.
2.Kek için çırpma kabına margarin,toz şeker ve vanilya eklenerek mikser ile çırpılır.Tek tek yumurtalar eklenir ve bir kap içinde karıştırılmış un,kakao,kabartma tozu çırpma kabına eklenir.Son olarak yoğurt konulur çırpma işlemine son verilir.Muffin kalıbına kağıt kek kalıpları konulur kalıpların 3/2 kek karışımı ile doldurulur.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.Fırından çıkan kekler soğumaya bırakılır.Bu karışımdan toplam 15 adet muffin olmaktadır.
3.Krema için yumuşak tereyağına pudra şekeri konulur mikser ile çırpılır.Fıstık ezmesi de eklenerek pudra şekeri tamamen eriyene kadar çırpılır.
4.Soğuyan kekler tam orta kısmından kabak oyacağı ile oyulur.Şayet böyle bir aletiniz yoksa çay kaşığı kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz.Kekin oyulan kısımları karamel sos ve fıstıklarla doldurulur.Bir miktar sos üstünü süslemek için ayrılır.
5.Son olarak krema sıkma torbasına konulan krema keklere sıkılır ve kesilen snickers parçaları kremaya batırılır.Karamel sos ile cupcakeler süslenir Afiyet olsun :)