24 Ekim 2014 Cuma

KIYMALI ÇITIR BÖREK




KIYMALI ÇITIR BÖREK


Malzemeler:

6 adet hazır yufka
100 gr tereyağı eritilmiş soğumuş
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta sarısı
Süslemek için susam

İç malzemeleri:

350 gr kıyma
2 adet büyük boy kuru soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz

Yapılışı:

Öncelikle iç harcı hazırlanır. Rendelenmiş soğan ayçiçek yağında kısık ateşte karamel rengi alana kadar sotelenir.Kıyma eklenir kavrulan kıymaya baharatlar ve tuz eklenerek soğumaya bırakılır.Tereyağı eritilir sıvıyağ eklenir.Bir yufka tezgah üzerine serilir yağ karışımından yufkanın her yerine yayılacak şekilde sürülür.Yufkanın iki kenarı ortaya doğru katlanır tekrar yağlanır. Yan kenarları da ortaya doğru katlanır bir kare oluşturulur.Kare olan yufka ortadan artı şekilde kesilir.Kesilen her parçanın dış uç kısmına iç harçtan konulur ve üçgen şekli verilir tepsiye dizilir.(Artı şekilde kesilen yufkanın içe bakan kısmını üste getirecek şekilde üçgen katlanırsa pişerken daha başarılı şekilde kabaracaktır ) Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanır üstlerine yumurta sarısı sürülür.Susam ile süslenen börekler 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.