4 Temmuz 2018 Çarşamba

ŞAM BALI





ŞAM BALI

Malzemeler:

500 gr irmik
2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tuzsuz yer fıstığı

Şerbeti için:

3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

İrmik ve diğer malzemeler karıştırılır.Dikdortgen borcam yağlanır karışım yayılır ve düzleştirmek için birkaç kez tezgaha hafifçe vurulur.Üstü kapalı olarak buz dolabında bir gece bekletilir.Şerbet için toz şeker,su ve limon suyu 15 dakika kadar kaynatılır soğumaya bırakılır.Bir gece buz dolabında bekletilen şam balı dilimlere kesilir fıstıkla süslenir 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkartılınca ılık şerbet dökülerek en az 6 saat şerbetini çekmesi için bekletilir.Afiyet olsun:)