21 Temmuz 2018 Cumartesi

KABAK SIYIRMA





KABAK SIYIRMA

Malzemeler:

4 adet kabak
1 adet kuru soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
Tuz

Yapılışı:

Kabaklar soyulur ve patates soyucağı ile boydan aşağı doğru ince dilimler halinde dilimlenir.Dilimlenen kabaklara limon suyu eklenerek karıştırılır.Kuru soğanlar ay şeklinde yada küp şeklinde doğranır ve zeytinyağında sotelenir.Kabaklar limon suyunu dökmeden tencereye eklenir.İnce kıyılmış dereotu,tuz ve toz şeker konularak karıştırılır ve çok az su eklenir.Son olarak pirinç ilavesi ile çok kısık ateşte pişirilir.Pirinçlerin pişmesini sağlamak için arada karıştırılır çok fazla karıştırıp kabakları parçalamamaya dikkat edilir.Pirinçler pişince yemeğimiz servise hazırdır sarımsaklı yoğurt yada sade olarak servis edilebilir.Afiyet olsun:)