24 Mart 2019 Pazar

MİMOZA ÇİÇEĞİ PASTA











MİMOZA ÇİÇEĞİ PASTA

Malzemeler:

Pandispanya için gerekli malzemeler:

5 adet yumurta
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
200 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Sarı gıda boyası

Kreması için gerekli malzemeler:

500 ml süt
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker(tepeleme)
4 yemek kaşığı un(tepeleme)
1 paket vanilya

İç malzemesi ve süslemek için gerekli malzemeler:

200 ml krema
400 gr çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Öncelikle 300 gr kadar çilek küp şeklinde doğranır,toz şeker ve limon suyu eklenerek karıştırılır.Çilekler bekledikçe suyu çıkacak ve suyu pandispanyayı ıslamak için kullanacağız.24 cm çapındaki kek kalıbını tabanına ve kenarlarına pişirme kağıdı serilir.Yumurtalar,vanilya ve toz şekeri 3-4 dakika çırpılır.Un,kabartma tozu ve bir miktar sarı gıda boyası eklenerek kısa süre daha çırpılır.Karışım kek kalıbına konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Krema için süt kısık ateşte ocağa alınır.Yumurtalar,toz şeker ve un çırpılır.Süt yavaş yavaş eklenerek tekrar ocağa alınır ve koyulaşana kadar pişirilir.Ocaktan alınır vanilya eklenir.Krema üstü streç film ile kapatılarak soğumaya bırakılır.Pandispanya 3 eşit parçaya kesilir.Orta katın kenarları kesilerek alınır ve küçük küp şeklinde tavla zarı büyüklüğümde kesilir.Soğuyan kremaya,mikserle çırpılmış katılaşmış krema eklenerek kısa süre çırpılır.Çilekler süzgeçten süzülür suyu alınır.Pandispanyanın bir dilimi servis tabağına konulur çilek suyu ile ıslatılır.Krema sürülür ve çilekler kremanın üstüne yerleştirilir.İkinci kat pandispanya konulur çilek suyu ile ıslatılır ve kalan krema ile pastanın üstü ve kenarları kaplanır.Dilim çilekler arzuya göre pastanın üstüne dizilir.Kenarları ve üst boş kısımlar zar iriliğinde doğradığımız kek parçaları ile kaplanır.Pasta en az 4 saat buzdolabında bekletilir ve servis edilir.Afiyet olsun:)